luchtvervuiling

Luchtvervuiling

De mensen die op plaatsen met een hoog niveau aan luchtverontreinigende stoffen leven hebben een 20% hoger risico op overlijden door longkanker dan mensen die in minder vervuilde gebieden wonen.

De buitenluchtvervuiling doodt jaarlijks meer dan 3,5 miljoen mensen wereldwijd.

Ongeveer 50% daarvan is te wijten aan wegvervoer.

Meer dan 1 miljoen mensen per jaar sterven aan chronische obstructieve respiratoire aandoeningen (COPD) die zich ontwikkelen als gevolg van blootstelling aan dergelijke luchtverontreiniging binnenshuis.

Effecten van luchtvervuiling op de menselijke gezondheid.

Luchtverontreinigende stoffen die worden ingeademd, hebben ernstige gevolgen voor de menselijke gezondheid van de longen en het ademhalingssysteem; ze worden ook opgenomen door het bloed en helemaal rond het lichaam gepompt.

Luchtverontreinigende stoffen bestaan ​​uit verontreinigende gassen, geuren en stof, dampen, mist en rook. De concentratie van deze in en nabij stedelijke gebieden veroorzaakt ernstige vervuiling van de omgeving.

luchtvervuiling
Luchtvervuiling

De grootste bronnen van gecreëerde luchtverontreiniging.

De grootste bronnen van door mensen gecreëerde luchtverontreiniging zijn energieopwekking, transport en industrieën die veel energiebronnen gebruiken. Afhankelijk van hun bron en interacties met andere componenten van de lucht, kunnen ze verschillende chemische samenstellingen en gevolgen voor de gezondheid hebben.

De lucht die je inademt, heeft effect op elk deel van je lichaam. Giftige lucht inademen kan kortademigheid en irritatie van uw neus en keel veroorzaken. Mensen met allergieën en astma worden vooral door deze problemen getroffen. Verontreiniging kan reeds bestaande gezondheidsproblemen voor chronisch zieken en ouderen nog verergeren. Sommige giftige chemicaliën kunnen nog ernstiger zijn. Langdurige blootstelling kan kanker, geboorteafwijkingen, zenuwbeschadiging, longbeschadiging en meer veroorzaken.

Gelukkig is de oplossing voor een slechte industriële binnenlucht eigenlijk vrij eenvoudig.

Het probleem van de luchtvervuiling in de open lucht is complex, maar iedereen kan op kleine manieren aan de oplossing bijdragen. Uiteindelijk is het aan ons allemaal om de lucht die we inademen gezond te maken voor iedereen.

Via een luchtzuivering systeem binnen kunt u meer dan 99,97% schadelijke verontreinigende stoffen verwijderen. Een effectief luchtzuivering systeem kan vervuilende stoffen van slechts 0,3 micron elimineren, waardoor de gezondheid wordt verbeterd en gezondheidsrisico’s aanzienlijk worden verminderd.

Luchtvervuiling

Meest voorkomende toxische stoffen in de lucht

Kiemen en virussen

Kiemen en virussen

Rondvliegend stof

Pollen

Pollen

Huidschilfers van huisdieren

Huisstofmijt van zetels en tapijten

rondvliegend stof

verontreinigende stoffen

Huisstofmijten van meubels en tapijten

Huidschilfers van huisdieren

Verontreinigende stoffen uit luchtroosters

rook van sigaretten

rook en andere onaangename geuren

Chemicaliën

Chemicaliën

GRATIS CONSULTATIE

Neem contact met ons op en we kunnen uw gezonde omgeving personaliseren.

GEZONDE THUIS TEST

Test om te zien hoe gezond je huis is.

SERVICE

Klantenservice.