Weg met de huisstofmijt

Huisstof

Binnenstofdeeltjes worden voornamelijk door mensen en dieren gegenereerd. Huisstof is een mengsel van haar, huidschilfers van mens en dier, vezels, schimmelsporen, bacteriën, huisstofmijt en hun uitwerpselen.

We verliezen dagelijks ongeveer 1,5 gram huidschilfers, wat genoeg is om miljoenen huisstofmijten te voeden. Een huisstofmijt produceert per dag 20 tot 40 stuks uitwerpselen.

De hoogste concentratie van huisstofmijt uitwerpselen in huisstof wordt gevonden in de maanden oktober en november, evenals in maart en april.

Meer dan 2 miljoen huisstofmijten kunnen in één matras leven! Fijn stof vermindert de levensverwachting en is verantwoordelijk voor vele ziekten, voornamelijk van het ademhalingssysteem. Inadembare deeltjes bereiken onze bronchiën en komen terecht in onze bloedbaan.

Huisstof

De meeste mensen brengen 90% van hun tijd binnenshuis door, daarom is de kwaliteit van de binnenlucht tegenwoordig het belangrijkste onderwerp.

Vervuilde lucht heeft een veranderde samenstelling door rook, roet, stof, spuitbussen, dampen en stinkende stoffen. Al deze extra luchtdeeltjes worden dagelijks door ons ingeademd.

Onze natuurlijke filters zijn de slijmvliezen in onze neus en keel. Ze kunnen deeltjes opnemen tot een grootte van 5 micrometer en daarom onze longen beschermen tegen de geïnhaleerde deeltjes. Pollen heeft bijvoorbeeld een grootte van 10-100 micrometer. Maar helaas zijn veel van de deeltjes in de lucht veel kleiner dan 5 micrometers.

Huisstof

Weg met het huisstof

Luchtzuivering samen met diepe vacuümreiniging zijn effectieve oplossingen voor dit probleem. Het gebruik van een luchtreiniger kan meer dan 99,97% van de schadelijke verontreinigende stoffen verwijderen. Een krachtig luchtzuivering systeem kan vervuilende stoffen van slechts 0,3 micron elimineren, waardoor de gezondheid wordt verbeterd en gezondheidsrisico’s aanzienlijk worden verminderd. Een diepe stofzuiger verwijdert ook de meeste kleine deeltjes van verschillende oppervlakken en ook lucht.

Meest voorkomende toxische stoffen die de lucht verontreinigen

Kiemen en virussen

Kiemen en virussen

Rondvliegend stof

Rondvliegend stof

Pollen

Pollen

Huisstofmijt van zetels en tapijten

Huisstofmijten van meubels en tapijten

verontreinigende stoffen

Verontreinigende stoffen uit luchtroosters

Huidschilfers van huisdieren

Huidschilfers van huisdieren

rook van sigaretten

Rook en andere onaangename geuren

Chemicaliën

Chemicaliën

GRATIS CONSULTATIE

Neem contact met ons op en we kunnen uw gezonde omgeving personaliseren.

GEZONDE THUIS TEST

Test om te zien hoe gezond je huis is.

SERVICE

Klantenservice.